loading...
cpp
چت با نویسندگان و مدیر:


farbovad

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ



aidin

farbod بازدید : 4 سه شنبه 21 آبان 1392 نظرات (0)
نگاهی اجمالی
دب اکبر یکی از بزرگترین صورتهای فلکی است وشکل آن در اسناد قدیمی ستاره شناسی به صورت یک خرس بزرگ ترسیم شده است. هفت ستاره پرنور آن که در میان مردم شناخته شده است به شکل یک ملاقه یا آب گردان بزرگ است ودر قسمت پشت و دم خرس بزرگ قرار دارد.این صورت فلکی در اواخر فروردین ماه به بهترین وضعیت رصدی می رسد.
 
farbod بازدید : 4 شنبه 27 مهر 1392 نظرات (0)
«نگاه اجمالی»
یک عدسی گرانشی زمانی شکل می‌گیرد که نور یک منبع دور دست و درخشان مثل کوازار* در اطراف یک شی پر جرم مانند یک خوشه کهکشانی خمیده می‌شود. این پروسه که عدسی گرانشی شدن نامیده می‌شود یکی از پیش بینی‌های نسبیت عام انیشتین است.
*اختروش یا کوازار (به انگلیسی:( Quasar یک هستهٔ فعال به شدت نورانی و دوردست است که متعلق به یک کهکشان جوان می‌باشد.
همگرایی گرانشی
همگرایی گرانشی هنگامی روی می‌دهد که نور یک چشمهٔ درخشان بسیار دور (مانند یک اختروش )در مسیرش تا رصدگر، از کنار جسم پرجرم دیگری (مانند یک خوشهٔ کهکشانی( بگذرد و مسیرش خمیده شود. جسم میانی عدسی گرانشی نامیده می‌شود. این پدیده یکی از پیش‌بینی‌های نظریهٔ نسبیت عام اینشتین است. براساس نسبیت عام، جرم می‌تواند فضازمان را خمیده کند و در نتیجه میدان گرانشی‌ای بسازد که می‌تواند نور را منحرف کند. این پدیده را نخستین بار آرتور ادینگتون در سال ۱۹۱۹ در جریان یک خورشیدگرفتگی آزمود که در آن نور ستاره‌ای که از نزدیک خورشید می‌گذشت کمی خم شده و در نتیجه مکان ظاهری ستاره کمی جابه‌جا شد.
آرتور استنلی ادینگتون
آرتور استنلی ادینگتون (به انگلیسی: Arthur Stanley Eddington)‏ (۲۸ دسامبر ۱۸۸۲ - ۲۲ نوامبر ۱۹۴۴)
 اخترفیزیک ‌دان انگلیسی اوایل قرن بیستم بود. توان درخشش ادینگتون یعنی اندازه طبیعی درخشش ستارگان به افتخار این دانشمند، بنام او گذاشته شده‌است.
او بیشتر بخاطر کارهایش در مورد نظریه نسبیت شناخته شده‌است. ادینگتون مطالب بسیاری دارد که نظریه نسبیت عام را به جامعه انگلیسی‌زبان اعلام می‌کند و توضیح می‌دهد.
عدسی گرانشی به درد بخور!؟!
عدسي گرانشي اخترشناسان را قادر مي‌سازد که محل ماده تاريک را در بخش‌هاي مختلف عالم مشخص کنند. ماده تاريک به حدود ۲۵ درصد ماده‌اي گفته مي‌شود که کيهانشناسان پيش بيني مي‌کنند بايد وجود داشته باشد تا جرم گرانشي اندازه گيري شده درست از آب در آيد.
وجود ماده تاريک، به عنوان ماده‌اي که ما نمي‌بينم ولي ميدانيم و اثرش را اثراتي مانند عدسي گرانشي و قوانين کپلر مي‌بينيم. جرم تابشي با جرم همخواني ندارد پس بايد ماده‌اي وجود داشته باشد که ما آن را هنوز شناسايي نکرده‌ايم.
همچنین با همگرایی گرانشی می‌توان اطلاعاتی دربارهٔ جسم میانی (عدسی) از جمله جرم آن به دست آورد.

 

آزمایش!؟!
 مواد مورد نیاز: گیلاس یا لیوان  کاغذ گراف  نقشه ی آسمان
وقتي از پايه گيلاس نگاه مي‌کنيد، و گيلاس را حرکت مي‌دهيد، متوجه منحني شدن خطوط گراف مي‌شويد. خطوط گراف نزديک به مرکز بيشتر انحنا پيدا کرده‌اند. حالا مي‌دانيد که داريد به چه نگاه مي‌کنيد! کافيست جاي اين گراف را با نقشه آسماني که داريد عوض کنيد. گيلاس را حرکت دهيد و به انحناها دقت کنيد.
چه اتفاقي مي‌افتد؟
 پايه گيلاس درست مثل عدسي کروي عمل کرده و تصوير کاغذ زيرش را منحني مي‌کند. تصوير دايره‌اي شده به دليل انحناي پايه گيلاس است که در مرکز ضخيم‌تر است تا لبه‌هاي بيروني. چون نور از محيط ضخيم‌تر با سرعتي متفاوت از محيط کم چگال و نازک مادي است. اين پديده دقيقاً همان اثر شکست نور در محيط‌هاي مختلف با چگالي مولکولي مختلف است. اجرام سنگين‌تر نيروي قوي‌تري دارند که منجر به انحناي بيشتر فضا - زمان و در نتيجه مسير نور مي‌شود. اخترشناسان در اسمان دنبال چنين اجرامي هستند که از آن به عنوان عدسي براي ديدن اجرام دورتر استفاده کنند.
منابع:
ویکی پدیا

Wikipedia.org

انجمن علمی فیزیک دانشگاه مشهد:

Asp-astronomy.blogsky.com

رشد:

Roshd.ir

ویکی نجوم

wiki.avastarco.com

و با تشکر از آقای خالقی (معلم پژوهشی نجوم)و همه ی دوستانی که در انجمن آوا استار کمک کرده اند .

  

 

farbod بازدید : 1 جمعه 26 مهر 1392 نظرات (0)
نگاه اجمالی:
همان طور که ما میدانیم صورت های فلکی اجرام عمقی آسمان1 نیستند و فقط شکل هایی در آسمان هستند که باستانیان ما آن ها را از روی افسانه هایشان به شکل قهرمانانشان در آورده اند حال من می خواهم شما را به سفری درون صورت فلکی دجاجه همراه کنم.

 

اجرام عمقی آسمان1:اصطلاحا به گروهی از ستارگان ، نظیر خوشه های ستاره ای و کهکشان ها ، اجرام غیر ستاره ای ،مانند سحابی ها که در ورای منظومه شمسی ما قرار دارند،اطلاق می شود.
تاریخچه و توضیحی اجمالی:
گویند که خدای زيوس خود را به شکل قویی سفید(به سمت جنوب راه شیری) در آورد تا به لدای زیبا نزدیک شود و از این رو دو فرزند به دنیا آمد یکی هلنا ی زیبا و دیگری پلی دویکس.
دجاجه صورت فلکی روشن و وسیعی است که هم یادآور نام سنتی خود یعنی قو بوده و هم اسم غیر رسمی‌اش ،صلیب شمالی را دارد. این صورت فلکی که پهنه‌ای از راه شیری را در تابستان پوشش می‌دهد دارای خوشه های ستاره ای فراوان به همراه سحابیهای زیادی می‌باشد.
ستاره های صورت فلکی مان:
آلفای این صورت فلکی ،” دنب ” است که در عربی معنای دم را می‌دهد. ستاره دنب بسیار نورانی و یک ستاره ابر غول است . ستاره بتا نیز یک دوتایی زیبا به نام منقار دجاجه می‌باشد (بتا – دجاجه ، یکی از بهترین ستاره های دو گانه برای مطالعه است و دوربینهای قوی ، بخوبی مؤلفه‌های آنرا مشخص می‌کند. این ستاره‌ها با تلسکوپ بهتر دیده می شود).
جدول ستارگان دجاجه:
بخش جذاب
اجرام عمقی آسمان شب در دجاجه

هر کسی که حتی تازه به نجوم روی آورده  وقتی نام صورت فلکی ای  می آید اولین چیزی که به ذهنش می رسد دیدن اجرام عمقی ان است (خوب جذابه دیگه) من هم مثل شما سعی به تماشای سحابی ها کرده ام اما تا به حال نتوانستم (البته در تهران) سحابی ای ببینم اما صورت فلکی دجاجه توجه مرا جلب کرد چرا که در راه شیری1 قرار دارد و خوشه های بسیاری دارد خود من پس از تلاش بسیار توانستم یک خوشه باز به نام((ngc 6910 را ببینم ولی خوشه های باز بسیار دیگری مانند m39 , m29 ,ngc6810, سحابی تور پرده و...... داراست که m39 از قدر پنجم با فاصله ی 800 ly3  و m29 هم با قدر 6.60  نمونه هایی از اجرام عمقی این صورت فلکی است.
راهِ شیری1، نوار شیری‌رنگی است که در شب‌های تیره در نواحی بدون آلودگی نوری در آسمان دیده می‌شود. این نوار در حقیقت مکان هندسی ستارگان تشکیل‌دهنده قرص کهکشان ماست که از آسمان به طور دوبعدی دیده می‌شود.
خوشه ی باز  ترکیبی پراکنده از ده تا چند صد ستاره جوان یا حتی ۳۰۰۰ ستاره  که از یک سحابی وتقریبا در یک زمان بوجود آمده ودارای ارتباط گرانشی ناچیزی با هم هستند.
Ly 3 :    مخفف:        ( light year)   یا همان سال نوری:فاصله ای که نور در مدت یک سال طی می کند.
منابع:
ویکی پدیا

Wikipedia.org

کتاب صورت های فلکی(احمد دالکی)
کتاب صورت های فلکی و نشانه ها ی نجومی
سایت هفت آسمان

Haft aseman.ir

نرم افزار استلاریوم

Stellarium.org

 

 

 

farbod بازدید : 2 چهارشنبه 13 شهریور 1392 نظرات (0)

خوب سلام به همهٔ نوجوانان ستاره دوست نمی‌خواهم از اول شروع کنم چون من هم مثل شما اصلا حوصلهٔ خواندن را ندارم آن هم چیز‌هایی‌ که می‌دانم. همه می‌دانند ستارگان چه هستند پس توضیح خاصی‌ در باره آن نمیدهم.

در این جلسه یاد میگیریم : صورت‌های فلکی 

صورت‌های فلکی : 

تا به حل دقت کردید چند تا ستاره در آسمان شب وجود دارند؟ ( توی تهران که ۵ تا بیشتر معلوم نیست !؟! ) و چطور اختر شناسان میتوانند کهکشان‌ها و غیره را پیدا کنند. خوب آن‌ها آسمان را مثل زمین قسمت بندی کرده اند و این کار از زمان یونانیان باستان و بابلی‌ها و غیره ( هر چی‌ جدّ داریم این کار بوده !!!! ) انجام میشده. آن‌ها قهرمانان و خدایان و حیوانات و غیرهٔ خودشان را با وصل کردن ستارگان به هم درست  میکردند  ( خیلی‌ مخ می‌خواد که بتونی‌ صورت فلکی درست کنی‌ مثلا تازیان دو تا ستاره بیشتر نیس!!!) بعد‌ها هم که صورت‌های فلکی گرد هم امدن و تا به حال ۸۸ صورت فلکی ثبت شده! ( و قطعاً بیشتر نمی‌شه!!!!! )

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آرشیو
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 10
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 16
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 13
  • بازدید سال : 17
  • بازدید کلی : 465